RAV: Tamikrest (ML) + Support: Bilal Irshed & Lars Fiil

Oversigt
Tamikrest fra Mali er et af de mest spændende ørkenrock acts. Lad dig overvælde den 29. april 2024, når Tamikrest lægger vejen forbi RAV, og medbringer sig ørkenens mystiske, golde magi.
Beskrivelse

Tamikrest fra Mali er et af de mest spændende ørkenrock acts. Tamikrest betyder på tamasheq ”forbindelse”, og det er klart at fornemme, at der skabes forbindelser i musikken, når tuareg-kulturen fusioneres med bla. blues og rock.  Lad dig overvælde den 29. april 2024, når Tamikrest lægger vejen forbi RAV, og medbringer sig ørkenens mystiske, golde magi.

Kan du lide Bombino, Tinariwen eller Mdou Moctar, blues og repetitiv, hypnotiserende melodier og rytmer? Snyd ikke dig selv for Tamikrest! 

 

Dørene åbner kl. 19:00 

Koncerten starter kl. 20:00

 

Tamikrest (tuareg, blues, rock, hybrid) 

”En ørken huser os, et sprog forener os, en kultur binder os” 

Tamikrests historie begynder i Kidal, en hovedstad i den 8. region i Mali, men medlemmerne kommer fra både Mali, Niger, Algeriet og Frankrig, totalt i tråd med bandnavnet, som betyder ”forbindelse”. Via deres musik vil Tamikrest udbrede tamasheq kultur og poesi tilgængeligt for hele verden, ud over Saharas sandede grænser. Med to hjemmelavede guitar, begyndte gruppens rejse med to medlemmer, som senere ville blomstre sig til en fuld gruppe, turnér i hele verden, koncerter som festival shows. 

Deres lyd tager afsæt i tuareg rock, men drager inspiration fra flere forskellige musikkulturer. Dermed skaber Tamikrests deres helt eget soniske univers. 

Gruppen har bl.a. spillet på ALICE, Loppen og i Pumpehuset i Danmark, og vi er glade for at kunne velkomme gruppen tilbage til de danske himmelstrøg. Det er tankevækkende og inspirerende, at gruppen formår at producere musik og turnere verden rundt, når deres hjem og kultur trues fra alle sider grundet krig. 

Hør musikken: https://open.spotify.com/artist/6nZ1wn9URV4oWk4UKuG872?si=drjDf6AmQyG22-59t1r_Mw

 

Bilal Irshed & Lars Fiil (jazz, improvisation, oud)

Mellemøstlige toner og nordiske klange er i fokus når denne unikke duo bestående af den dansk-palæstinensiske oud-spiller Bilal Irshed og den danske pianist Lars Fiil mødes.

De to musikere har hver for sig markeret sig stærkt på den danske og internationale musikscene de sidste mange år. Bilal Irshed har igennem sit arbejde med blandt andet Bilal Irshed Trio, The Fifth String Ensemble og The Middle East Peace Ensemble markeret sig som en original fortolker af den mellemøstlige musik. Lars Fiil har via sine udgivelser og koncerter med blandt andet Frit Fald, Fiil Free og I Think You’re Awesome skabt et jazzsprog med en helt særlig nordiske tone.

Netop mødet mellem den mellemøstlige musik og den nordiske jazz er i centrum på deres nye album Connections, der både består af originale kompositioner, en arabiske popsang og en dansk salme. Albummet er på kort tid nået ud til et stort publikum og har været i rotation på både DR P2 og P8 Jazz.

Hør musikken: http://open.spotify.com/album/0N1l5pKLObBE5kfyoIVGh2?si=tIcRzvXARlyqX34kl4d77w

 

 

 

RAV: Tamikrest (ML) + Support: Bilal Irshed & Lars Fiil

Dato:
April 29, 2024
19:00 - 22:00 GMT+2
Sted:
Kulturhuset Brønden

Brøndby Strand Centrum 60, 2660 Brøndby

Billetpriser:
180,00 kr.
highlight_off